Chacal

Pilot de motocicletes, aspirant a torero a Màlaga i aviador de la RAF als disset anys, Frederick Forsyth va ingressar molt jove al periodisme. Enviat per l'agència Reuter a cobrir els viatges del general De Gaulle a l'època dels atemptats de l'OAS, va concebre explicar un atemptat desconegut: el que va cometre Chacal. És només una novel·la? Barreja l'autor realitat i ficció? Va passar realment?
 
El Chacal ha elegit el 25 d'agost, Dia de l'Alliberament, per realitzar la tasca més audaç i riscosa que se li hagi encomanat mai a ningú, encara que per pagar-la sigui necessari arrasar amb tots els Bancs i joieries de França. Mitja Europa és alterada: milers de cables telegràfics es creuen en endimoniada i frenètica carrera per prevenir sense despertar sospites, per esbrinar dades, per confrontar dates...
L'apel·latiu del Chacal es deu precisament a aquesta ferocitat implacable, a aquesta astúcia subtil que el fa escórrer-se entre els dits dels seus perseguidors, demostrant la seva intel·ligència brillant i el seu profund coneixement dels homes i les seves debilitats.
No en va aquesta novel·la ha sacsejat profundament milions de lectors a tot el món.